Joomla

Veel van de websites die door MuCom Software ontwikkeld zijn en worden, zijn gebouwd in Joomla. Dit is een zgn. Content Management System (CMS), wat o.a. inhoudt dat de vorm en de inhoud losgekoppeld zijn. Het voordeel hiervan is dat de opbouw van een website een stuk eenvoudiger wordt en dat u zelf in staat bent om eenvoudig eigen pagina's toe te voegen c.q. te wijzigen.

Joomla behoort, samen met Wordpress, tot een van de meest gebruikte CMS-en ter wereld. En dat is niet zonder reden. Er is wereldwijd een grote groep ontwikkelaars continue bezig de programmatuur te verbeteren en aan te passen. En daarnaast zijn er vele duizenden aanvullingen beschikbaar waarmee u de functionaliteit van het CMS kunt aanpassen. U kunt het niet zo gek bedenken of er is wel een extensie beschikbaar.

Joomla is open source programmatuur. Dat betekent dat de broncode vrij beschikbaar is en dat u zelf eventueel de code kan aanpassen. U bent niet afhankelijk van een bedrijf e/o licentie. Daarnaast is de software gratis verkrijgbaar en dat geldt ook voor een groot deel van de extensies. Doordat er dagelijks zo veel ontwikkelaars met Joomla bezig zijn, is de update -frequentie ook hoog. Zodra een zwak punt of een fout wordt ontdekt komt er binnen korte tijd een update beschikbaar. En komt u er een keer niet uit, dan bestaat er een grote hoeveelheid fora waar u met uw vragen terecht kunt.

Als laatste voordeel kunnen we noemen dat u als bedrijf niet afhankelijk bent van uw website-ontwikkelaar; de techniek wordt door vele goede ontwikkelaars beheerst.