Dit blog gaat wat korte items bevatten die betrekking hebben op Joomla. Soms zijn die artikelen wat aan de technische kant, maar er wordt ook wat algemenere zaken besproken. Het doel is het opbouwen van een soort knowledgebase met zaken die voorbijkomen bij het werken met Joomla als ondergrond voor een website. 

Facebook like button

Al een tijdje ben ik op zoek geweest naar een goede like button voor bij een artikel. Nu had ik LikeBtn al een tijdje werkend, maar als je een HTTPS site hebt, dien je te betalen voor deze plugin. En daar heb ik geen zin in...

Lees meer: Facebook like button

Proforms

Proforms is een prima extension voor Joomla om formulieren te maken. Er zitten tal van opties in dit pakket die het mogelijk maken om meer dan alleen een standaard contactformuliertje te maken.

Lees meer: Proforms

reCAPTCHA

Sinds maart 2018 werkt de oude Captcha methode niet meer. Je dient daarom je site geschikt te maken voor reCAPTCHA vs2. Als je dat niet doet zal de aanwezige Captcha niet meer werken en zal een gebruiker bijv. geen formulier meer kunnen insturen.

Lees meer: reCAPTCHA

Like button

Je kan wel allerlei stukjes tekst op jouw website zetten, als de lezers het niet als nuttige tekst ervaren, is het zonde van de moeite. Hoe kom je daar achter?

Lees meer: Like button

JCE

Joomla wordt standaard met een eenvoudige editor uitgeleverd. De eerste extensie die ik toevoeg aan een verse installatie is dan ook JCE.

Lees meer: JCE

AutoTweetNG

Als je gebruik maakt van sociale media, dan wil je daar ook graag content op plaatsen, waardoor je mogelijk verkeer richting de website genereert. Een optie is om een nieuw artikelop de website meteen op Facebook, Twitter en LinkedIn te zetten. en het mooiste zou zijn als dat automatisch zou kunnen. Dat kan dus met AutotweetNG.

Lees meer: AutoTweetNG
Pagina 1 van 2